Over mij

Wim BaxWelkom op mijn website. Mijn naam is Wim Bax. Geboren en getogen in Dussen. Een  dorpje in het Land van Heusden en Altena aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch. Een prachtig natuurgebied waar ik regelmatig met mijn camera te vinden ben.

Mijn passie voor fotograferen begon al op jonge leeftijd. Mijn eerste camera was een AGFA Isola waar je zwart/wit foto’s met een kartelrandje uit kon toveren met de afmeting van 10 x 6 cm.

Een aantal jaren later mijn eerste spiegelreflex aangeschaft. Een Petri MF-101. Beiden nog steeds in mijn bezit. Met deze twee camera’s voorzichtig de eerste schreden op het fotografiepad gezet. Jarenlang eigenlijk alleen de alledaagse dingen mee gefotografeerd. Nu,vele jaren later kijk ik nog steeds met voldoening terug op de zwart/wit foto’s die ik toen heb gemaakt. De Petri maakte plaats voor een aantal analoge Canon spiegelreflexen, een Samsung en nog een paar compacte dingetjes. Allemaal ingeruild tegen de eerste betaalbare digitale camera voor de amateur. Het zal ongeveer 2003 zijn geweest dat ik een Canon 300D heb aangeschaft. Na meerdere upgrades fotografeer ik nu met een semiprofessionele fullframe camera.

Wat ik zoal fotografeer? Eigenlijk alle disciplines. Het liefst ben ik in de natuur op zoek naar mooie landschappen, vogels, bloemetjes en insecten.